Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-04@03:12:21 GMT

روایت رضا امیرخانی از خط مقدم نبرد با داعش

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۰۵۶۳۲۱

روایت رضا امیرخانی از خط مقدم نبرد با داعش

رضا امیرخانی تجربیات خود از سفر به عراق و مشاهداتش از مقاومت مردمی در برابر داعشیان را در قالب گزارشی کوتاه روایت کرده است.

در ماه رمضان سال جاری امیرخانی نویسنده کشورمان که پیش از این روایت‌های او در قالب سفرنامه را در کتاب‌هایی چون «داستان سیستان» و «جانستان کابلستان» خوانده‌ایم، به عراق سفر می‌کند و از خط مقدم نبرد با داعش که به واسطه یکی از دوستان مستند سازش به آن سر زده بود، گزارشی را تهیه می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این گزارش بارسم الخط رضا امیرخانی تنظیم شده و برای انتشار در اختیار خبرگزاری مهر قرار گرفته است.

متن این گزارش در ادامه از نگاه شما می‌گذرد؛

۱- شبی خوش‌تر در عالم نیست از لیله‌القدر، خاصه اگر کربلا باشد و بیست و سوم... گمانم بر این بود که شبی به شیرینی‌ش پهلو نزند، دستِ کم تا سال‌ها... به یک شب نکشید، که گمان‌م باطل شد. وقتی شبِ بعد، شبِ بیست و چهارمِ ماهِ مبارک، با دوربین دیددرشبی -به‌تر از زایس- چشم انداختم در چشم داعش... در خطِ مقدم «تازه خورماتو»...

۲- مدیون‌م این چهار شبِ خط را به رفیق‌م محمود جوان‌بخت که هم‌سفر بودیم و عزیزم رضای برجی که هم‌سفر نبودیم. و البته دو هم‌راهِ دیگری که چهارفصل‌مان کردند در این چهار شب؛ فرزند مرحوم حاج هادی‌خان که پیرِ سفر است و تاریخِ تولدِ گذرنامه‌اش را فقط ثبت احوال تایید می‌کند و نه هیچ هم‌سفری ... و دیگری محسنِ عزیز که آرام آرام کنارِ هم شبیهِ پیرزن‌های مجلسی شده‌ایم، بس که خاطره‌ی سفرِ زیارتی داریم با هم...

۳- چرا باید مدیون محمود بود در این سفر؟ رضای برجی و محمودِ جوان‌بخت، ماننده‌ی کاشفان معادن، دو سال است، زمین که نه، آسمانِ عراق را در نوردیده‌اند برای ساختِ مستندی سی قسمتی با موضوع دفاع در برابر داعش. در این معدنِ عمیق، گاهی کاویده‌اند و به هیچ نرسیده‌اند. گاهی به گداری رسیده‌اند از آهن و مس و شاید هم نقره (حدید و نحاس و فضه). و در این میان در یک «کنج کاوی» به رگه‌ای رسیده‌اند از طلا... از طلای ناب... حالا این طلا را استخراج کرده‌اند و ذوب کرده‌اند و بدل‌ش کرده‌اند به اصلِ «اساور من ذهب»... و فروتنانه این دست‌بند را به دامن ما انداختند... گلِ کارشان را. دستِ مرا بست این دست‌بند...

۴- خطِ لوله‌ی گاز روسیه به اروپا، طمع قطر و عربستان به خطِ لوله‌ی مستقیم تا مدیترانه، هلالِ شیعی، قطع ارتباط با حزب‌الله لبنان، دومینوی سوریه-ایران-روسیه... نفت شرقِ سوریه و شمال عراق و ترکیه بی‌انرژی، مچ‌اندازی عربستان و ایران و ترکیه... و بازی امریکا و اسرائیل و بریتانیا و فرانسه و... عصائب و داعش و حقائب و النصره، جنگِ فرقه‌ای و... همه را شنیده‌ایم و تحلیل‌ها را حفظ‌یم... اما «تازه خورماتو» قصه‌ی دیگری دارد. شاید شرحی بر همان عبارات بالا باشد؛ شاید نتیجه‌ای باشد برای عبارات بالا. اما قصه، قصه‌ی دیگری است. اهالی «تازه خورماتو»، فهم‌شان از عبارات بالا شکل دیگری دارد.

۵- «تازه خورماتو» نه از گاز چیزی می‌دانست، نه سهمی داشت از نفتِ کرکوک. شبی خوابیدند و صبح برخاستند. امیر خوابیدند و اسیر برخاستند. اِمسیت امیرا (ترکمانا) و اصبحت اسیرا (داعشیا)! صبح برخاستند و جوانانِ خائفا یترقب قریه‌ی هم‌سایه، «بشیر»، را دیدند که فریاد می‌کشند: «اسیر شدیم... داعش آمد و گرفت بشیر را...» به همین ساده‌گی، «تازه خورماتو» افتاد در عمق پیچیده‌ترین معادله‌ی درجه‌ی بالای چندمجهولیِ معاصر... به عنوان یک متغیر بسیار خرد...

۶- چرا هیچ کس مطلع نبود از حمله‌ی داعش؟ پرسیدیم از بسیاری و عاقبت دریافتیم، تصویر جنگِ ما، جنگِ هشت ساله‌ی ما، بایستی تغییر کند در جنگِ جدید. در جنگِ ما، بسیاری بودند که پیش از عملیات‌ها خود را به جبهه می‌رساندند. چه‌گونه مطلع می‌شدند و درس و کار را رها می‌کردند؟ به یاری هم‌رزمان و نه فرمان‌دهان... هم‌رزم تحرکِ جنگی را بو می‌کشید و به رفیقِ شهری خبر می‌داد. عملیات در یک محور، یعنی تدارکات، یعنی لجستیک، یعنی انتقالِ ادوات و همه‌ی این‌ها را هم‌رزم، ستونِ پنجم، دیده‌بان، همه و همه، درمی‌یافتند با فاصله‌ای دستِ کم حدودِ یک هفته... داعش، ام‌روز، تغییرِ خط‌ش با سرعت تویوتای دوکابینِ لنگ‌دراز، تخمین زده می‌شود. یعنی با ۱۲۰ کیلومتر در ساعت. چه در جاده و چه در بیابان... برای تقریب به ذهن باید گفت که مثلا اگر داعش ام‌روز در جنوبِ تهران، در خطی باشد نزدیکیِ اسلام‌شهر و ساعتی خط بخسبد، می‌توان انتظار کشید که دو ساعتِ بعد همان گردان و فوج داعشی، مثلا در آران و بیدگل کاشان عملیات کند! به همین قیاس، هیچ‌کدام از اهالی تازه‌خورماتو و بشیر، آماده‌ی حمله‌ی ناگهانی داعش از سمتِ حویجه نبودند.

۷- اهالی «تازه ‌خورماتو» را به نامِ ترکمانان عراق می‌شناسند. ما باید بگوییم آذری... به همین ساده‌گی. سه میلیون نفرند، نصف علوی اهلِ سنت و نصف شیعه که از چند قرنِ پیش شریعتِ شیعه را از روحانیانِ آذریِ مهاجر گرفته‌اند. اقلیتی هستند به توانِ اقلیت؛ اقلیتی مضاعف. در میانِ کردها و عرب‌ها، قومی و زبانی اقلیت‌ند. در فرهنگِ خشن‌تر عرب و کرد، فرهنگی اقلیت‌ند. و در میان اهلِ سنتِ غیرعلویِ اطراف‌شان، مذهبی اقلیت‌ند. در فرهنگ و مهمان‌نوازی و زبان، عِدلِ آذری‌های ما هستند.

۸- صبح برمی‌خیزند و می‌بینند قریه‌ی هم‌سایه دستِ داعش است. داعش حالا آماده‌ی حمله به «تازه» است. «تازه» ای‌ها، دو سال پیش و قبل از تشکیل حشد الشعبی، خود اولین گردانِ مردمی را شکل می‌دهند. به زحمت گُردانِ شهر گرد هم می‌آیند و هر کدام سلاحی فراهم می‌آورند و می‌شوند حدودِ صد و بیست نفر... با جوانانِ بشیر که هم‌راه‌شان هستند راه می‌افتند برای بازپس‌گیری قریه... برای نجات زنان و فرزندان که گرفتارِ داعش‌ند...

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۵۶۳۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمار‌های مهم از نبرد پرسپولیس - سپاهان

آفتاب‌‌نیوز :

 پرسپولیس و سپاهان در حالی از ساعت ۱۹:۳۰ امروز آخرین بازی هفته بیست و پنجم لیگ برتر را در ورزشگاه آزادی تهران برابر هم برگزار می‌کنند که حساسیت این دیدار موجب شده تا نگاه همه علاقه‌مندان به فوتبال ایران به این مسابقه باشد. البته این ال کلاسیکوی وطنی همیشه مورد توجه بوده و جذابیت‌های خود را داشته است، ولی حالا در تعیین مسیر قهرمانی می‌تواند بسیار موثر باشد.

سرخپوشان پایتخت در حالی در این بازی به میدان می‌روند که پس از روند خوبی که با مربیگری اوسمار ویرا در نیم فصل دوم لیگ برتر طی کردند، در جام حذفی به دیوار سفت خوردند و پس از تساوی ۴-۴ برابر آلومینیوم، در ضربات پنالتی ۶-۵ مغلوب اراکی‌ها شدند تا ایرالکو باز هم به گربه سیاه آن‌ها تبدیل شود. حالا قرمز‌ها باید برابر غول دیگری قرار بگیرد، اما آن‌ها که با ۵۲ امتیاز در رده دوم جدول قرار دارند، اگر این بار هم متوقف شوند، ممکن است در کورس قهرمانی لیگ را به استقلال صدرنشین واگذار کنند.

این در حالی است که زردپوشان اصفهانی که بازی‌های زیادی از لیگ را با باخت و مساوی از دست دادند، حالا دوباره شرایط بهتری پیدا کرده اند و با دو برد پیاپی در رده سوم جدول ۴۵ امتیازی هستند. ضمن اینکه آن‌ها در جام حذفی هم استقلال ملاثانی را دو بر یک از پیش رو برداشتند و به مرحله یک چهارم نهایی صعود کردند؛ بنابراین شاگردان ژوزه مورایس با اینکه با سرخابی‌ها اختلاف هفت و هشت امتیازی دارند و کار سختی برای رسیدن به آن‌ها دارند، ولی هنوز روی کاغذ برای قهرمانی شانس دارند. در این شرایط، سه امتیاز این مسابقه برای آن‌ها هم از اهمیت زیادی برخوردار است و آن‌ها امیدوارند بتوانند پیروزی یک بر صفر خود در بازی رفت را تکرار کنند. هر چند که گلزن آن بازی یعنی رضا اسدی غایب است و احتمالا فرشاد احمدزاده هم به بازی برابر تیم سابق خود نمی‌رسد، اما امید سپاهانی‌ها برای گلزنی به شهریار مغانلو دوخته شده است.

در آن سوی میدان، احتمال بازی کردن علیرضا بیرانوند و امید عالیشاه هم در ترکیب پرسپولیس وجود دارد تا قرمز‌ها این دو بازیکن تاثیرگذارشان را در اختیار داشته باشند. پرسپولیس و سپاهان تاکنون ۸۱ مرتبه روبه‌روی هم قرار گرفته‌اند که سهم پرسپولیس ۲۷ برد و سهم سپاهان ۲۱ برد بوده است. در این ۸۰ بازی، پرسپولیس ۱۰۰ گل زده و سهم سپاهان ۸۲ گل بوده است. دو تیم همچنین در چهار بازی دوستانه و غیررسمی نیز به دیدار هم رفته‌اند که در یک بازی پرسپولیس پیروز شده و سه بازی دیگر نیز با نتیجه مساوی همراه بوده‌است.

ژوزه مورایس به عنوان سرمربی آمار خوبی برابر پرسپولیس دارد و مرد پرتغالی از چهار رویارویی خود با قرمز‌ها به دو پیروزی رسیده و یک بار باخته که این تک باخت به دیدار جام حذفی دو تیم برمی‌گردد و حالا باید دید اوسمار در اولین تقابل با او یه عنوان سرمربی پرسپولیس چه نتیجه‌ای می‌گیرد. خصوصا اینکه زبان برزیلی‌ها پرتغالی است و ویرا و مورایس زبان هم را به خوبی می‌فهمند! بیژن حیدری به همراه کمک هایش فرهاد مروجی و علی اکبری نوری قضاوت این دیدار را بر عهده خواهد داشت.

منبع: خبر ورزشی

دیگر خبرها

  • روایت طرح ایرانی بی ام و از خودروی برقی تازه‌اش
  • تصاویر تجهیزات چهارده کشور در روسیه
  • هوش مصنوعی بی طرف نیست ؛ چشم بسته در جنگ شلیک می کند
  • دستور روسیه برای افزایش تولید تسلیحات
  • آمار‌های مهم از نبرد پرسپولیس - سپاهان
  • غلامحسین امیرخانی به پرسش‌هایتان درباره نستعلیق پاسخ می‌دهد
  • روایت روزنامه جمهوری اسلامی از مدارا با طالبان بدون خط قرمز/ جازدن سیل به جای دادن حقابه!
  • غلامحسین امیرخانی در مقابل خبرنگاران می‌نشیند
  • خرس روسی زخمی کاملا به ایران وابسته شده است!
  • غلامحسین امیرخانی به پرسش‌های خوشنویسی پاسخ می‌دهد