Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-03@17:30:01 GMT

۸ گذر تشرف به حرم امام‌رضا(ع) احیا شد

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۰۹۰۹۳

۸ گذر تشرف به حرم امام‌رضا(ع) احیا شد

سرپرست شهرداری منطقه ثامن مشهد مقدس گفت: با هدف تسهیل زیارت و دسترسی زائران و مجاوران به بارگاه منور رضوی، احیای ۱۶ گذر تشرف به حرم مطهر در دستورکار شهرداری ثامن قرار گرفته که فاز اول، ۸ گذر همزمان با عید غدیر به بهره‌برداری می‌رسد. - اخبار استانها -

ساسان نورین‌مقدم، در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدس با بیان اینکه گذرهای تشرف تاریخی نقش اصلی هدایت زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی رو از نقاط مختلف شهر به سمت حرم مطهر امام‌رضا(ع) بر عهده دارند، اظهارداشت: این مسیرهای تشرف شبکه‌ای از معابر هستند که با هندسه‌ای شعاعی، از جهات گوناگون حرم بافت‌های شهری مختلف را به حرم مطهر متصل می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه مسیرهای تشرف در قطاع چهار گانه بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی پیش‌بینی شده‌اند، گفت:در قطاع یک،گذر‌هایتاریخی "مخابرات"، "روشن" و "بازار فرش"قرار دارند؛ ضمن اینکه در قطاع دو نیزگذر تاریخی "کوچه رازفر"، "آستانه پرست"، "کوچه ضیا"، "حمام باغ حوض امیر" و "نوغان" پیش‌بینی شده است.

نورین‌مقدم با اشاره به 3 گذر تشرفی که در قطاع سه قرار گرفته، تصریح کرد: این گذرها شاملگذر تاریخی "سالاری مقدم"، "تکیه کرمانی" و "حمام حاج نوروز می‌شود؛در قطاع 4هم گذر تاریخی "باغ حسن‌خان"،"عیدگاه" و "محمدیه"قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه برخی از گذرهای تشرف یاد شده، گذرهای تاریخی ویژه‌ای محسوب می‌شوند که علاوه‌بر نقش تشرف شهری، نقش تشرف محلی را نیز ایفا می‌کنند، افزود: این مسیرها، براساس کاربری که در پیرامون آنها وجود دارد، در طرح تفصیلی نیز دیده شده‌اند؛ هرکدام از ویژگی خاصی برخوردار بوده، به نحوی کهبرخی از آنها اقامتی، اقامتی-فرهنگی، اقامتی-مسکونی و برخی هم فرهنگی هستند.

سرپرست شهرداری منطقه ثامن با بیان گذرهای تاریخی یاد شده با معبر "شارع 1" و "شارع 2" به یکدیگر متصل می‌شوند، گفت: در حاشیه این دسترسی‌ها خدمات پشتیبانی زیارت نیز مستقر شده و به واسطه نقش اتصالی که ایفا می‌کنند، مرز پهنه‌های گوناگون شناخته می‌شوند.

نورین‌مقدم طول گذرهای تشرف را حدود 10 کیلومتر اعلام کرد و افزود: احیاء گذرهای تشرف، پروژه‌اس تدریجی و زمان‌بر است و چنانچه بخواهیم یک‌باره وارد فاز عملیاتی گسترده شویم، تشرف زائران و مجاوران به بارگاه منور رضوی را مختل می‌کند.

وی تصریح کرد: برهمین اساس مقرر شده احیاء این گذرها، شامل 16 گذر، در چند مرحله و در بازه زمانی 3 ساله اجرایی شود؛ طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته، فاز اول پروژه مصادف با عید "غدیر خم" به بهره‌برداری می‌رسد؛در این مرحله، بهره‌برداری از گذرهایی را خواهیم داشت که بدون هیچگونه مداخله و یا عملیات عمرانی، آماده تسهیل تشرف زائران و مجاوران به حرم مطهر رضوی هستند.

سرپرست شهرداری منطقه ثامن گفت: هشت گذر تشرف تاریخی اعم از "مخابرات"، "آستانه‌پرست"، "حمام باغ حوض امیر"، "نوغان"، "شهید سالاری مقدم"، "حاج‌نوروز"، "محمدیه" و "عیدگاه" گذرهایی هستند که در آنها مداخله حداقلی نیاز است و صرفا با فضاآرایی می‌توان اقدامات ارزشمند آغازین را انجام داد.

نورین‌مقدم گفت: در ابتدای کار، با فضاآرایی، تسهیل شرایط تشرف و آسایش زائران را فراهم می‌آوریم و با اجرای مبلمان شهری، فضای سبز، نورپردازی و ... جداره‌های شهری را ساماندهی خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه در گذرهای تشرف بناهای ویژه‌ای وجود دارد از جمله آنها می‌توان به منازل خانواده معزز شهداء، قدیمی‌های ساکن بافت، تکایا و بناهای تاریخی و ... اشاره کرد، افزود: این پهنه‌ها به تدریج ساماندهی خواهد شد و تلاش ما بر این است که فضاهای پارکینگی و فضاهای مورد نیاز زائران و مجاوران را در حاشیه این گذرها مستقر نماییم.

نورین‌مقدم خاطرنشان کرد: تمام این اقدامات دارای پیوست فرهنگی و اجتماعی هستند؛ از یکطرف بستر حیات شهری زائران و مجاوران هستند چراکه معیشت مجاوران در پیوند با این گذرها شکل گرفته و از سوی دیگر، فضای بسیار مناسبی برای برگزاری مناسبت‌های ملی و مذهبی محسوب می‌شوند.

سرپرست شهرداری منطقه ثامن از طراحی و تدوین تقویم مناسبت‌های ملی و مذهبی، همزمان با دهه «ولایت و امامت» و «عید غدیر خم» خبرداد و گفت: در این گذرها، شهرداری منطقه ثامن «رویدادمحوری» را دنبال می‌کند و طرحی با عنوان «چند قدم تا بهشت» را براساس تقویم سالانه و مناسبت‌های پیش رو تهیه کرده‌ایم.

 

پیگیری تکمیل 31 طرح نیمه‌تمام شهری در کمیته رفع موانع شهرداری مشهدبازنگری در آیین‌نامه شورای اجتماعی محلات مشهد/ ظرفیت شهرداری مشهد در خدمت زائرانمراکز اسکان اضطراری شهرداری مشهد میزبان پذیرایی از زائران است

نورین‌مقدم اظهارکرد: آغاز این برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی، عید غدیر امسال، فردا یکشنبه، 26 تیرماه خواهد بود و در 8 گذر برنامه‌های ویژه‌ای با حضور خانواده معزز شهدا، ایثارگران، سادات، علماء و عموم مردم برگزار خواهیم کرد.

وی با تاکید بر لزوم بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی، گفت: با همکاری هیات‌های مذهبی، حسینیه‌ها و ... در جوار این گذرها برنامه‌های متنوع فرهنگی پیش‌بینی شده و در گام بعدی، ویژه برنامه‌های محرم و صفر را خواهیم داشت که تا پایان ماه صفر ادامه دارد.

انتهای پیام/281/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مشهد مقدس حرم امام رضا ع مشهد مقدس حرم امام رضا ع زائران و مجاوران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۰۹۰۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو هزار،‌۶ هزار، هشت هزار....فهرست کارخانه‌های احیا شده را منتشر کنید/ هر بار هزار تا زیادتر می‌شود!

   عصر ایران؛ مهرداد خدیر- از ابتدای روی کار آمدن دولت آقای رییسی هر بار که جشن یا مناسبت اقتصادی برگزار می‌شود و ایشان شرکت می‌کند از راه اندازی کارخانه‌های تعطیل شده خبر می‌دهند و نکته جالب این که هر چند ماه یک بار هزار واحد اضافه می‌شود.

    کمتر از دو سال پیش و ۳۰ مهر ۱۴۰۱ در روز ملی صادرات اعلام شد دو هزار کارخانه احیا شدند. این را خود رییس جمهور اعلام کرد. یک سال و دو ماه هم در اواخر آذر و هم اوایل دی ۱۴۰۲ و هم از زبان خود رییس جمهور و هم منصوبان دولت عدد ۶ هزار اعلام شد و مشخصا در برنامه «صف اول» تلویزیون. ( قبلا در دوره قوه قضاییه هم گفته بودند ۲۰۰۰ کارخانه احیا شده و طبعا این آمار دوران قوه قضاییه را دربرنمی گیرد.)

 

   دو ماه بعد از و در اواخر سال گذشته و دقیقا ۲۱ اسفند ۱۴۰۲ خود آقای رییس جمهور باز آمار داد و هزار فقره اضافه کرد و شد ۷ هزار. این نوبت در جشن ملی توان‌مند‌سازی بود.

   قابل پیش‌بینی بود که مدتی بگذرد هزار کارخانه بیشتر می‌شود و جالب این که واحد افزایش هم هزار است. معمولا وقتی قرار بر اعلام عدد دقیق نباشد برای این که بگویند زیاد است از عدد هزار استفاده می‌شود مثل هزار پا که یعنی پاهای زیادی دارد نه این که هزار تا باشد. یا وقتی شخص می‌گوید هزار مرض دارم منظور این است که خیلی بیمارم. یا این شعر ضرب‌المثل شده: هزار وعده خوبان، یکی وفا نکند که یعنی این همه وعده داده و معلوم است که نشمرده‌اند.

 بعد از ۲۱ اسفند عملا مملکت تعطیل بوده و از نیمه فروردین کارخانه‌ها و کارگاه‌ها و کسب و کارها شروع به کار کردند و هنوز یک ماه نگذشته در جشنواره کارگران نخبه به مناسبت روز کارگر عدد ۸۰۰۰ اعلام شده است.

 به عبارت دیگر از ۲۰۰۰ کارخانه احیا شده در ۳۰ مهر ۱۴۰۱ به ۸۰۰۰ کارخانه احیا شده در ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ و در فاصله کمتر از دو سال رسیده ایم.

 طبیعی است که اگر این آمار درست و دقیق و واقعی باشد جای خوش‌حالی است و به همین خاطر جا دارد در این همه رسانه و سایت برخوردار از انواع و اقسام بودجه‌های رسمی و حمایتی اسامی  این ۸ هزار واحد تولیدی و صنعتی و کارخانه و کارگاه احیا شده منتشر شود. چون با این روند هر ماه هزار واحد اضافه می‌شود و اگر دی ماه ۱۴۰۳ جشنواره کارآفرینی یا صنعت یا کار برگزار و آقای رییس جمهور دعوت شود قاعدتا در آن زمان عدد ۱۶ هزار را اعلام خواهند کرد.

  شخصا مایلم این آمار درست و دقیق باشد چون هر چه چرخ تولید بچرخد به سود اقتصاد ملی است و در هر کارخانه کارشناسان و کارگرانی مشغول به کارند و اگر هر واحد ۵۰ نیرو داشته باشد ۸ هزار سر به ۴۰۰ هزار می زند و با احتساب خانوار یک میلیون و دویست هزار شغل از بین نرفته است.

  مشکل اما جای دیگر است و این که دستگاه تبلیغاتی در حال تولید این آمار باشد و هر بار هزار تا اضافه کند و همان گونه که از دو هزار دو سال قبل به ۸ هزار رسیدیم ناگاه سال دیگر بگویند ۲۰ هزار و هیچ نام و نشانی هم منتشر نشده باشد.


مشکل تبلیغاتی از این دست این است که ممکن است آمار نهایی از کل موجودی هم بالاتر برود. در نیمه دوم سال ۵۹ که تجاوز وحشیانه عراق به ایران شروع شده بود هر روز اطلاعیه هایی صادر می شد که مثلا فلان تعداد تانک و هواپیما و نیروی انسانی عراق را از بین بردیم و روزنامه اطلاعات در همان نیم صفحه پایین جمع می‌زد. بعد از چند ماه تعداد هواپیماها و تانک های نابود شده عراق به قدری بالا رفته بود که ممکن بود از کل موجودی ارتش عراق هم بیشتر شود!

 جنگ بود و باید روحیه می دادند و مادام که اطلاعیه های جداگانه صادر می شد مشکلی نبود چون مردم در ذهن خود مدام جمع نمی‌زدند ولی این جدول اسباب درد سر شد و دیگر ادامه ندادند. 

 حالا حکایت کارخانه‌های احیا شده است. این جور که هزار تا هزار تا احیا می کنند بلا تشبیه عیسی مسیح هم مرده زنده نکرده بود و بیم آن می رود که اعداد را آن قدر بالا ببرند که باور آن از حالا هم مشکل تر باشد.

پس اگر راست است که ان شاءالله هست فهرست ۸ هزار کارخانه مرده زنده شده را منتشر کنند و اگر بخشی از تبلیغات بوده جایی متوقف کنند چون همین جوری که بالا می رود چهار تا نطق و مراسم دیگر به ۲۰ هزار می رسد و آن وقت اثبات صحت آن مشکل تر خواهد شد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا
  • رونمایی از ماکت عمارت تاریخی پست گیلان در شهرداری رشت
  • قابی خاطره انگیز از لحظه قدم زدن کبوتر حرم در بین زائران امام رضا (ع)
  • موزه‌ها شنبه تعطیل است
  • اماکن تاریخی فارس در سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع) تعطیل است
  • اماکن تاریخی کاشان شنبه تعطیل است
  • رشد ۵۸۳ درصدی درآمد حوزه سرمایه‌گذاری شهرداری قم
  • احیا و مرمت قنات مدوئیه
  • دو هزار،‌۶ هزار، هشت هزار....فهرست کارخانه‌های احیا شده را منتشر کنید/ هر بار هزار تا زیادتر می‌شود!
  • احیای خانه های تاریخی با هدف جذب گردشگری در تبریز